Magic Box

Tentokrát se budeme v naší recenzi zabívat kouzelnickými krabičkami. Odhalení kouzla nečekejte, avšak dozvíte se mnoho rozdílů a kritérií s kterými je třeba při výběru počítat.

Dobrý den, po delší pauze po mé poslední recenzi konečně mohu zase napsat pár řádků o nových tricích, které nabízí kouzelnický obchod Dokonalý Trik. Dokonalý trik do budoucna připravuje pár překvapení, a proto jsem teď neměl dostatek času věnovat se těmto recenzím. Ovšem věřím tomu, že veškerá naše snaha Vám v budoucnu pomůže jak s kouzlením, tak Vám přinese i více radosti do života.

Když jsem tak koukal na světové trendy, alespoň co se týká karetní magie, zjistil jsem, že poslední dobou zaútočilo na kouzelnický trh spoustu „Kouzelných krabiček”. Pokud kouzlíte, věřím, že pojem “Card to impossible location” pro Vás není cizí. Jedná se vlastně zjednodušeně o to, že divákem vybraná karta se objeví na místě, kam jí bylo nemožné dostat. Myslím , že každý karetní kouzelník má ve svém repertoáru tento typ triku. Velká většina kouzelníků , včetně mne, používá tuto věc například na konci klasiky Ambitious (Karta vyskakující na vrch balíčku). I když možností, kam karta přecestuje je spoustu, já bych se rád věnoval právě “ Kouzelným krabičkám”, které jsou pro tyto triky s kartami určeny.

Nejdříve bych chtěl říci , že těchto krabiček je na trhu velké množství , a proto se nedivte, že například Vaší oblíbenou krabičku zde nezmíním. Pokusím se však zmínit ty nejpoužívanější, nebo ty o kterých se poslední dobou dost mluví. Jako klasiku bych zmínil Kennedy box, malou dřevěnou krabičku, která je základem pro dnešní moderní krabičky (Mystery Solved by David Penn, Clarity box by David Regal, 3Sixty/ Paragon by Wayne Dobson/Jon Allen) nebo například obyčejně vypadající krabičku od mentolových bonbonů - Mint by Steve Rowe. Pokud budete mít zájem o jakoukoliv výše zmíněnou krabičku, ozvěte se a kouzelnický obchod Dokonalý Trik Vám ji sežene. Stačí zavolat na číslo 777 686 225, nebo napsat zprávu na info@dokonalytrik.cz

Podrobněji se budu věnovat 2 krabičkám, které Dokonalý Trik má v nabídce již nyní. Je to právě klasický Kennedy box a hit od Davida Regala Clarity box, která mimochodem nastartovala vlnu průhledných krabiček.

Kennedy box vs Clarity box

Vzhled: Kennedy box je malá neprůhledná dřevěná krabička ( Podstava 6x3,8 cm, Výška cca do půlky karetní krabičky). Krabička působí velmi nenápadně a elegantně.

              Clarity box je větší naprosto průhledná krabička s malou nálepkou na přední stěně ( Podstava: 5,1 x 6,3 cm, Výška cca o něco vice než karetní krabička). Krabička vypadá naprosto luxusně a na stole působí velmi dominantně. Je vyrobena z akrylového skla, a opravdu je na ní vidět kvalita provedení jak vizuálně tak i na dotek.

Výuka : Kennedy box přichází bez DVD. Obdržíte link, který přepíšete do vyhledávače a odkáže Vás to na výukové video online. Výukové video je kratší , ale dozvíte se vše co potřebujete vědět.

             Clarity box přichází včetně výukového DVD, kde odhalení triku ukáže David Regal provede Vás tím jak Clarity box vznikl, uvidíte živé předvedení a samozřejmě Vás naučí jeho vlastní rutinu , kterou používá při svých vystoupeních, tak Vám take dá tipy na další kouzla a triky, na které lze Clarity box použít.

Předvedení: Kennedy box je určen pouze k efektu, kdy se podepsaná karta objeví složená na čtvrtiny v této krabičce. Je kompatibilní pouze s červenými kartami Bicycle Rider back! Je vemi vhodná na close up show ( v restauracích apod.), kde jste obklopen diváky a krabička může v klidu stát na Vašem stolku až do doby , kdy budete chtít daný efekt předvést.  Krabička je malá a lehká , a proto ji bez problémů můžete přenášet v kapse. Velká výhoda této krabičky je take v tom, že ji můžete ukázat divákům prázdnou jak před tak i po Vašem triku, což je pro některé kouzelníky důležité.

                       Clarity box je obecně určena k neviditelné záměně ať již zmíněné karty, nebo jakýchkoliv předpovědí, bankovek apod. Proto je tato krabička univerzálnější a ocení ji jak karetní kouzelníci, tak I například mentalisté. Krabičku si můžete upravit k záměně čehokoliv chcete. Pokud budete chtít používat krabičku na záměnu karty, můžete si ji přizpůsobit na jakýkoliv reverz karet. Největšími výhodami této krabičky jsou jak vlastní možnost úpravy obsahu krabičky tak právě již zmíněná průhlednost. Diváci vidí danou kartu po celou dobu představení, která se nakonec promění v jejich podepsanou  kartu. Vizuálně záměna vypadá naprosto přesvědčivě. Krabička se hodí spíše na parlor vystoupení, kde stojíte před diváky, tak třeba I na jevištní vystoupení. Díky své velikosti je krabička vidět i na větší vzdálenost. Na close up není vhodná z důvodu pohledů diváků. Diváci mohou na krabičku koukat pouze zepředu, maximálně ze stran, ale rozhodně na zezadu.

Cena : Kennedy box 715 Kč, Clarity box 1999 Kč

Můj názor: Pokud Vás tento efekt zajímá a máte dostatečně velký rozpočet, tak bych rozhodně doporučil obě krabičky. Je to právě z důvodu rozdílného využití v různých situacích. Pokud chcete pouze kartu dostat do krabičky, tak bych asi spíše volil Kennedy box. Můžete ho použít prakticky ve všech situacích. Můžete ho dát divákům I do ruky ( ale raději ne na moc dlouho:D ). Pokud ovšem napoužíváte Bicycle karty a chcete provádět tento efekt, popřípadě pokud byste to chtěli využívat k různým předpovědím, jednoznačně bych volil Clarity box. Je to profesionální pomůcka, která vypadá opravdu krásně.

Dokonalý Trik má rovněž skladem PRO Switch box, která je zcela odlišná od výše zmiňovaných krabiček. Tuto krabičku ocení zejména nadšenci pro všeobecnou magii. Tato průhledná krabička dokáže bez zakrývání naprosto bleskově objevovat šátky, sponge míčky, vizitky, karty, bankovky a spoustu dalšího. Takže pokud kouzlíte pro děti , na jevišti, close up nebo na ulici, pokud potřebujete objevit menší skladné věci, jednoznačně Vám doporučuji PRO Switch box.

 

Byl bych rád, kdybyste zasílali své tipy, o čem byste se chtěli více dozvědět a co by Vás zajímalo, ať tu nepíšu věci, která Vás nezajímají, ale věci které Vám budou užitečné.

                                                             S přáním spousta nových kouzelných zážitků,

                                                                                                Kuba Mičín a Dokonalytrik.cz