Ze světa kouzel 07

Vánoční před-silvestrovský díl pořadu Ze světa kouzel.

A máme tu další díl, již 7 v pořadí ,,Ze světa kouzel“, nyní ve vánočním podání našich věrných, vtipných a skvělých moderátorů Pavla Dolejšky a Jakuba Mičína. V tomto díle se můžete těšit spíše na karetní triky, ale i na světelné efekty v podobě triku Blink.

První trik, který vám představíme je,,The Blink“ , který je velice efektivní jak na jevišti, tak i venku mezi přáteli po setmění. Tento trik se hodí jak pro úplné začátečníky, tak i pro pokročilé kouzelníky. Je neskutečné množství variant a možností, kde se světélko objevit. Záleží jen na vás a vaší fantazii.

Druhým trikem je ,,Knock out deck“ pro obyčejné lidi, kteří nekouzlí, tedy ,,mudly“ J zcela nepochopitelný. Z normálního balíčku karet se stává balíček začarovaný, který je plný srdcových dam schovávající se pod žolíky. V balení tohoto triku naleznete jak speciálně upravený balíček karet v provedení Bicycle, tak link pro internetové zhlédnutí triku a navíc i DVD. Firma Magic Makers se v tomto případě opravdu vyznamenala nejen svým obsahem balení, ale také cenou, která je opravdu velice příznivá pro tento efekt.

Jako třetí trik představujeme kouzla s  ,,Mental photography deck“. Z natištěného balíčku se najednou vytratí všechny potisky karet a máte čistě bílé „BLANK“ karty. Jedná se o nižší řadu karet od značky Pro Brand, která je specifická především nízkou cennou.  Zaleží na každém z vás, zda si potrpíte na kvalitnějším provedení karet Bicycle nebo zvolí levnější variantu. Efekt je v konečné fázi zcela stejný. Tento trik můžete zakoupit v obchodě Magicstore.cz

Čtvrtým a posledním trikem, který Vám nyní představujeme je ,,Sudden deck 3“ od Davida Regala.  Tato úžasná pomůcka k objevení karet by neměla chybět v repertoáru dobrého kouzelníka. Obyčejný nepotištěný karton si přeměníte na zcela klasickou krabičku Bicycle v modrém provedení, nakonec krabičku složíte a vyndáte všech 52 karet v perfektním stavu . To není vše…. náhle je  zmuchláte a můžete vykouzlit další. V balení naleznete DVD, speciální baliček+gimick.

V kouzelnickém slovníčku se budeme věnovat pojmům ,,Svengaliho princip“, který se používá u karet a tiskovin. Druhý pojem, který Jakub s Pavlem rozeberou je tzv. Gaff Deck – jedná se o speciálně upravený balíček. Tento pojem je trošičku víc rozebrán, neboť se v obchodě dost často setkáváme s nevědomostí, jak vlastně GAFF balíčky vznikají. V tomto případě se dozvíte důvody proč je balíček otevřen popřípadě proč jsou rozpečetěné balíčky. Pokud by Vás blíže tato problematika zajímala, určitě si přečtěte náš článek o Gaff balíčcíh na našem Blogu ZDE


SEDMÝ DÍL