Ze světa kouzel 15

Přiblížení triků Sketch a Puncture 2.0

První trik, na který se v dnešním pořadu podíváme je trik Puncture 2.0. Jedná se o propíchnutí mince propiskou, které už je na trhu delší dobu. Tato verze je již druhé vydání, ke kterému obdržíte ještě jednu gimikovou minci navíc. V balení obdržíte pero, DVD a dvě gimikové mince, v eurové hodnotě 20 centů. Na konci triku můžete podepsanou minci předat divákovi jako suvenýr. Toto kouzlo by se dalo zařadit do střední obtížnosti manipulace, kterou musíte nějakou dobu trénovat. Trik je přesto stále dobře využitelný a rutina vypadá velmi efektně. Hodnocení 80%.

Další v pořadí přichází ohnivá peněženka. Klasický trik ohnivé magie, kdy vám peněženka po otevření začne hořet. V kouzelnickém světe je tento efekt již velmi známý a kouzelníci se mu spíše vyhýbají. Pokud ale tento trik budete využívat spíš jako vtipný gag nebo mezi diváky, kteří nejsou zvyklí na kouzelnická vystoupení, zapálíte mezi diváky zcela jistě ohromení. Tuto pomůcku můžete také využít jako vtipný žertík, kdy ji při placení otevřete a necháte vyšlehnout plamen, zhasnete ho, vytáhnete peníze a zaplatíte. Peněženka je celkem kvalitně vytvořená, budete k ní potřebovat benzín do zapalovače a můžete ji používat jako zcela obyčejnou peněženku. Hodnocení 81%.

Posledním dnes představeným trikem je Sketch. Jedná se o kartu, kterou kouzelník nakreslí do notýsku, ta pak vyskočí přímo kouzelníkovi do ruky a ukáže se, že to byla divákem vybraná karta. Součástí balení je odkaz na výukové video, upravený bloček, speciální gimiková karta a malý produktový katalog. Princip kouzla je velice chytrý a lze ho těžko odhadnout před rozbalením krabičky s trikem. Provedení celého triku není nikterak složité. Pokud chcete nechat kartu prozkoumat divákem, tak ji musíte zaměnit. Trik není vhodné předvádět úplně zblízka. Hodnocení 88%.

Ve slovníčku vám Kuba a Pavel představí dva kouzelnické obory Mentalismus a Dětská magie. Jako ceny jsou v dnešním díle představeny žolíkové karty Golden Spike a ocelový chránič na karty s pikovým esem a srdcovou dámou.


PATNÁCTÝ DÍL